Torben Næss, autodidakt, autointakt ekspressionist, kolorist, pensionist, optimist og humorist, men også seriøs kunstner med mere end 50 udstillinger i Danmark, Norge, England og Skotland, samt i Frankrig, hvor jeg nu har boet siden 1991.

Her på internettet har jeg tidligere udstillet retrospektivt i galleri www.kajanders.dk.
Min illustrerede bog, SOUVENIRS, kan fås enten i boghandelen eller direkte fra forlaget "mine erindringer" på tlf. 86.80.59.90 eller e-mail jl@mine-erindringer.dk.

Kan være blid, men også voldsom, kan svinge mellem fine farver og streger til det grove og kraftige alt efter, hvad jeg vil udtrykke. Helst lader jeg mine billeder tale for sig selv, og enhver kunstner vil umiddelbart kunne forstå dem, men ofte har jeg en speciel vinkel at give udtryk for i en tekst dertil, også for at lede ikke-kunstnere, men kunstinteresserede på vej.
Jeg har lagt mig ordene fra Jean Sibelius på sinde: "Tag dig ikke af kritik, der er endnu ikke rejst en statue af en kritiker!" - og nøjagtig som Picasso forbeholder jeg mig ret til at skifte stil, når det passer mig, jeg har ikke behov for at blive sat i bås, hvert billede taler sit sprog, alle muligheder skal stå åbne, og mine forskellige billeder skal være forskellige og varierede. Så må eventuelle kritikere prøve at finde ud af mig, jeg har intet ønske om at følge kritikerne, der fra deres selvbyggede elfenbenstårne "dømmer levende og døde", alt efter hvilket humør de nu er i den dag.

Jeg håber, at jeg som ekspressionist har udtrykt mig klart, og hermed ønsker jeg publikum velkommen i min udstilling.